Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5271
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2405
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6964
Polecam.
Odsłon: 114
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5271
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2405
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Jajko, mąkę, śmietanę i przyprawy trochę ubijamy dodajemy mięso i wszystko delikatnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni robimy placki, nie bać się że ciasto jest rzadkie na patelni zetnie się, rumienimy z obu stron. Po upieczeniu odsączamy z oliwy na papierowym ręczniku. Ja podaję tu z młodymi ziemniakami z masłem i koperkiem, oraz „mizerią na słodko.