Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2601
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2601
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Jajko, mąkę, śmietanę i przyprawy trochę ubijamy dodajemy mięso i wszystko delikatnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni robimy placki, nie bać się że ciasto jest rzadkie na patelni zetnie się, rumienimy z obu stron. Po upieczeniu odsączamy z oliwy na papierowym ręczniku. Ja podaję tu z młodymi ziemniakami z masłem i koperkiem, oraz „mizerią na słodko.