Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 721
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 721
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki. Jajko, mąkę, śmietanę i przyprawy trochę ubijamy dodajemy mięso i wszystko delikatnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni robimy placki, nie bać się że ciasto jest rzadkie na patelni zetnie się, rumienimy z obu stron. Po upieczeniu odsączamy z oliwy na papierowym ręczniku. Ja podaję tu z młodymi ziemniakami z masłem i koperkiem, oraz „mizerią na słodko.