Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1198
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11744
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1198
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11744
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1432
Składniki
Na godzinę przed posiłkiem trzeba wyjąć kotlety z lodówki i natrzeć je czosnkiem, przyprawami i oliwą.
Włączam piekarnik na 180 stopni. W czasie gdy się nagrzewa obsmażam kotlety z jednej strony- do przyrumienienia. Użyłam patelni grillowej z metalowa rączka. Potem je odwracam i wkładam z patelnią do piekarnika na około 10 minut. Patelnie przykryłam dodatkowo papierem aby tłuszcz nie pryskał w piekarniku. Można też użyć termometru do mięsa. Kotlety można wyjmować gdy temperatura przekroczy 85 stopni wewnątrz kotlecika. Całość wykładam na półmisek, podlewam sosem z pod mięsa i dekoruje owocami granatu. najbardziej smakują z chlebkiem pita, wtedy można nabierać nim sos. Rozpływają się w ustach!