Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2711
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2253
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2711
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2253
Składniki
Na godzinę przed posiłkiem trzeba wyjąć kotlety z lodówki i natrzeć je czosnkiem, przyprawami i oliwą.
Włączam piekarnik na 180 stopni. W czasie gdy się nagrzewa obsmażam kotlety z jednej strony- do przyrumienienia. Użyłam patelni grillowej z metalowa rączka. Potem je odwracam i wkładam z patelnią do piekarnika na około 10 minut. Patelnie przykryłam dodatkowo papierem aby tłuszcz nie pryskał w piekarniku. Można też użyć termometru do mięsa. Kotlety można wyjmować gdy temperatura przekroczy 85 stopni wewnątrz kotlecika. Całość wykładam na półmisek, podlewam sosem z pod mięsa i dekoruje owocami granatu. najbardziej smakują z chlebkiem pita, wtedy można nabierać nim sos. Rozpływają się w ustach!