Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1983
Polecam.
Odsłon: 408
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 619
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1968
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1983
Polecam.
Odsłon: 408
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 619
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1968
Składniki
Na godzinę przed posiłkiem trzeba wyjąć kotlety z lodówki i natrzeć je czosnkiem, przyprawami i oliwą.
Włączam piekarnik na 180 stopni. W czasie gdy się nagrzewa obsmażam kotlety z jednej strony- do przyrumienienia. Użyłam patelni grillowej z metalowa rączka. Potem je odwracam i wkładam z patelnią do piekarnika na około 10 minut. Patelnie przykryłam dodatkowo papierem aby tłuszcz nie pryskał w piekarniku. Można też użyć termometru do mięsa. Kotlety można wyjmować gdy temperatura przekroczy 85 stopni wewnątrz kotlecika. Całość wykładam na półmisek, podlewam sosem z pod mięsa i dekoruje owocami granatu. najbardziej smakują z chlebkiem pita, wtedy można nabierać nim sos. Rozpływają się w ustach!