Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1070
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1350
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4419
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 101
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1070
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1350
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4419
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 101
Składniki
Na godzinę przed posiłkiem trzeba wyjąć kotlety z lodówki i natrzeć je czosnkiem, przyprawami i oliwą.
Włączam piekarnik na 180 stopni. W czasie gdy się nagrzewa obsmażam kotlety z jednej strony- do przyrumienienia. Użyłam patelni grillowej z metalowa rączka. Potem je odwracam i wkładam z patelnią do piekarnika na około 10 minut. Patelnie przykryłam dodatkowo papierem aby tłuszcz nie pryskał w piekarniku. Można też użyć termometru do mięsa. Kotlety można wyjmować gdy temperatura przekroczy 85 stopni wewnątrz kotlecika. Całość wykładam na półmisek, podlewam sosem z pod mięsa i dekoruje owocami granatu. najbardziej smakują z chlebkiem pita, wtedy można nabierać nim sos. Rozpływają się w ustach!