Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jagnięce

Kotleciki jagnięce

Autor:

Przepisów i artykułów: 581 Ocena: 11675

Dodano:

Odsłon: 960

soczyste i delikatne

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na godzinę przed posiłkiem trzeba wyjąć kotlety z lodówki i natrzeć je czosnkiem, przyprawami i oliwą.

  2. Włączam piekarnik na 180 stopni. W czasie gdy się nagrzewa obsmażam kotlety z jednej strony- do przyrumienienia. Użyłam patelni grillowej z metalowa rączka. Potem je odwracam i wkładam z patelnią do piekarnika na około 10 minut. Patelnie przykryłam dodatkowo papierem aby tłuszcz nie pryskał w piekarniku. Można też użyć termometru do mięsa. Kotlety można wyjmować gdy temperatura przekroczy 85 stopni wewnątrz kotlecika.

    Całość wykładam na półmisek, podlewam sosem z pod mięsa i dekoruje owocami granatu. najbardziej smakują z chlebkiem pita, wtedy można nabierać nim sos. Rozpływają się w ustach!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń