Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na delikatne, szybkie i proste w przygotowaniu kotleciki jajeczne z dodatkiem świeżej rukoli. Kotlety będą świetnym białkowym dodatkiem do obiadu, ale mogą także stanowić samodzielne danie podawane z ulubionym sosem. Smacznie polecam :D
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31051
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5957
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31051
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5957
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie drobno kroimy lub rozbijamy za pomocą tłuczka do ziemniaków.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na odrobinie oleju, studzimy i dodajemy do jajek wraz z posiekaną rukolą, bułką tartą, i surowym jajkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a powstałą masę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotleciki. Jeśli masa klei nam się do rąk, zwilżmy je delikatnie wodą.
Kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe kotleciki serwujemy w zestawie obiadowym jako zamiennik mięsa lub podajemy jako samodzielne danie. Życzę smacznego! :)