Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na delikatne, szybkie i proste w przygotowaniu kotleciki jajeczne z dodatkiem świeżej rukoli. Kotlety będą świetnym białkowym dodatkiem do obiadu, ale mogą także stanowić samodzielne danie podawane z ulubionym sosem. Smacznie polecam :D
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie drobno kroimy lub rozbijamy za pomocą tłuczka do ziemniaków.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na odrobinie oleju, studzimy i dodajemy do jajek wraz z posiekaną rukolą, bułką tartą, i surowym jajkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a powstałą masę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotleciki. Jeśli masa klei nam się do rąk, zwilżmy je delikatnie wodą.
Kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe kotleciki serwujemy w zestawie obiadowym jako zamiennik mięsa lub podajemy jako samodzielne danie. Życzę smacznego! :)