Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki kalifornijskie to bardziej soczysta i aromatyczna wersja mielonych, z dodatkiem wielu przypraw raczej nie stosowanych w klasycznej odmianie tego dania. Wędzona papryka, cayenne i rozmaryn nadają im wyjątkowego aromatu, a całość jest serwowana pod pierzynką z warzyw skąpanych w delikatnym, cytrynowym dressingu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1298
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458046
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1553
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2323
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1298
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458046
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1553
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2323
Składniki
Przygotuj kotlety. Wszystkie składniki na kotlety wymieszaj w misce na jednolitą masę. Odstaw masę na 10 minut przed formowaniem kotletów.
Bierz po garści masy mięsnej i formuj z niej lekko spłaszczone kulki. Kładź je na rozgrzanym oleju na patelni i smaż z każdej strony przez ok. 5-8 minut, w zależności od wielkości kotletów.
Zdejmij kotlety z patelni i odstaw.
Czerwoną paprykę i cukinię pokrój na paseczki. Podsmaż je na tłuszczu ze smażenia mięsa przez 2-3 minuty, do miękkości. Przenieś warzywa na kotlety.
W niewielkiej miseczce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Przygotowanym sosem zalej kotlety z warzywami.
Kotleciki kalifornijskie podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.