Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki kalifornijskie to bardziej soczysta i aromatyczna wersja mielonych, z dodatkiem wielu przypraw raczej nie stosowanych w klasycznej odmianie tego dania. Wędzona papryka, cayenne i rozmaryn nadają im wyjątkowego aromatu, a całość jest serwowana pod pierzynką z warzyw skąpanych w delikatnym, cytrynowym dressingu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Składniki
Przygotuj kotlety. Wszystkie składniki na kotlety wymieszaj w misce na jednolitą masę. Odstaw masę na 10 minut przed formowaniem kotletów.
Bierz po garści masy mięsnej i formuj z niej lekko spłaszczone kulki. Kładź je na rozgrzanym oleju na patelni i smaż z każdej strony przez ok. 5-8 minut, w zależności od wielkości kotletów.
Zdejmij kotlety z patelni i odstaw.
Czerwoną paprykę i cukinię pokrój na paseczki. Podsmaż je na tłuszczu ze smażenia mięsa przez 2-3 minuty, do miękkości. Przenieś warzywa na kotlety.
W niewielkiej miseczce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Przygotowanym sosem zalej kotlety z warzywami.
Kotleciki kalifornijskie podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.