Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne soczyste i mięciutkie kotleciki mielone z dodatkiem startej na tarce cukinii.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414747
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414747
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Składniki
Mięso wieprzowe zmieliłam razem z obraną cebulą w maszynce do mięsa. Cukinię obrałam ze skóry (miałam taką wyrośniętą, jeśli jest młoda można dodać w całości bez obierania), wydrążyłam nasiona, a miąższ starłam na tarce na drobnych oczkach. Cukinię odcisnęłam z nadmiaru soku i dodałam do mięsa. Bułkę namoczyłam w mleku. Po kilkunastu minutach odcisnęłam ją i również dodałam do mięsa. Mięso przyprawiłam solą, pieprzem i majerankiem. Wbiłam jajko i dodałam majonez. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę mięsną. Z masy odrywałam porcje i formowałam z nich kotleciki. Kotlety smażyłam na patelni na gorącym oleju. Po usmażeniu wykładałam na półmisek. Kotlety można podać z ziemniakami, frytkami, lub pieczywem i surówką.