Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z posiekanym szczypiorkiem i młodymi pokrzywami to pomysł na udoskonalenie popularnego mielonego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Szczypiorek i pokrzywy umyć, osuszyć, posiekać. Umyte mięso przemielić w maszynce, dodać odciśniętą bułkę i jajko.
Wsypać smażoną cebulkę, szczypiorek, pokrzywy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Zamoczoną w zimnej wodzie łyżką nabierać porcje masy mięsnej, formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.