Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z mięsa z dodatkiem warzyw to alternatywa dla popularnego mielonego. Z warzywami są soczyste i bardzo smaczne.
Smaki Grecji!
Odsłon: 34
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1100
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 149
Smaki Grecji!
Odsłon: 34
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1100
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 149
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mielonego mięsa, wbić 1 jajko. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Por i kapustę pekińską, posiekać. Przygotowane warzywa połączyć z mięsem, dodać zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. W razie potrzeby można dodać 1-2 łyżki bułki tartej.
Z przygotowanego mięsa uformować kotleciki, zanurzać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.