Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne kotlety na piątkowy obiad i nie tylko.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13282
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5045
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13282
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5045
Składniki
2 jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić . Cebulę obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę smażyć 2 minuty, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu. Wystudzić, pokroić na drobno. Do miseczki włożyć pieczarki, pokrojone jajka, surowe jajko, utarty na grubszych otworach tarki ser, oraz 1 łyżkę tartej bułki.
Doprawić solą, pieprzem , ziołami polskimi, dokładnie wymieszać uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotleciki na rumiano z obu stron, osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i ulubionym sosem, ja podałam z koperkowym.