Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne kotlety na piątkowy obiad i nie tylko.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
2 jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić . Cebulę obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę smażyć 2 minuty, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu. Wystudzić, pokroić na drobno. Do miseczki włożyć pieczarki, pokrojone jajka, surowe jajko, utarty na grubszych otworach tarki ser, oraz 1 łyżkę tartej bułki.
Doprawić solą, pieprzem , ziołami polskimi, dokładnie wymieszać uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotleciki na rumiano z obu stron, osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i ulubionym sosem, ja podałam z koperkowym.