Dania główne Przepis na:
Kotleciki ryżowo-chlebowe

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 314
Dodano: 02.08.2010
Odsłon: 816
Składniki
- ryż, woreczek
- chleb cherstwy, pół małego
- pieczarki, 20 dag
- cebula, 1 duża
- jajka, 2 sztuki
- pieprz, sól
- pietruszka lub tymianek
- sos pomidorowy lub pieczarkowy
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Chleb moczymy i odciskamy. Pieczarki i cebule kroimy w kostkę - smażymy na oliwie.
-
Wszystkie składniki mieszamy razem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła i jajka. Mieszamy.
-
Formujemy kotleciki. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym i surówkami:)
Komentarze do przepisu (0)