Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu, wypatrzyłam te kotleciki w internecie. Bardzo mnie zaciekawiły, a najbardziej ich nazwa :) Koniecznie musiałam wypróbować. Poczytałam i zrobiłam. Są to kotleciki drobiowe. Miękkie i soczyste. Dzięki marynacie,są bardzo smaczne. Możecie zrobić marynatę, według swojego gustu. Bardziej, lub mniej pikantną. To zależy co lubicie. Ja też zrobiłam po swojemu :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118903
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8768
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3189
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2655
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118903
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8768
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3189
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2655
Składniki
Piersi pokroić ukośnie w plastry. Lekko rozbić. Do miski lub pojemnika wsypać mąkę. Dodać jajko, żółtko, jogurt, olej i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsypać sól i obie papryki. Wszystko dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty, włożyć piersi. Mięso powinno być całe, zanurzone w marynacie. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin.
Na patelni rozgrzać olej, układać kotleciki obtoczone w marynacie i smażyć, po kilka minut z każdej strony, na niewielkim gazie.
Można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.