Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu, wypatrzyłam te kotleciki w internecie. Bardzo mnie zaciekawiły, a najbardziej ich nazwa :) Koniecznie musiałam wypróbować. Poczytałam i zrobiłam. Są to kotleciki drobiowe. Miękkie i soczyste. Dzięki marynacie,są bardzo smaczne. Możecie zrobić marynatę, według swojego gustu. Bardziej, lub mniej pikantną. To zależy co lubicie. Ja też zrobiłam po swojemu :)
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4694
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4694
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Składniki
Piersi pokroić ukośnie w plastry. Lekko rozbić. Do miski lub pojemnika wsypać mąkę. Dodać jajko, żółtko, jogurt, olej i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsypać sól i obie papryki. Wszystko dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty, włożyć piersi. Mięso powinno być całe, zanurzone w marynacie. Miskę z mięsem wstawić do lodówki na kilka godzin.
Na patelni rozgrzać olej, układać kotleciki obtoczone w marynacie i smażyć, po kilka minut z każdej strony, na niewielkim gazie.
Można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.