Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotleciki Szu Szu to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad, który zachwyci każdego domownika. Te chrupiące kotleciki są miękkie w środku, aromatyczne i pełne smaku dzięki wyjątkowej marynacie. Kotleciki Szu Szu można podać z różnymi dodatkami, jak puree ziemniaczane, frytki czy kolorowa sałatka, co czyni je uniwersalnym daniem na co dzień i od święta. Sprawdź przepis krok po kroku i przekonaj się, jak łatwo można je przygotować!
deska do krojenia, miska, nóż, tłuczek
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 7423
Pierogi z kiszoną czerwoną kapustą z grzybami. Ciasto doprawiłam pudrem z grz...
Odsłon: 138
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 7423
Pierogi z kiszoną czerwoną kapustą z grzybami. Ciasto doprawiłam pudrem z grz...
Odsłon: 138
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kotleciki. Mięso rozbijamy tłuczkiem z obu stron.
W misce umieszczamy żółtka, (białka możemy użyć do innego przepisu), dodajemy jogurt, olej, mąkę ziemniaczaną, sól, czarny pieprz, czerwoną paprykę i ostrą paprykę oraz czosnek granulowany. Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy. Do marynaty wkładamy kawałki kurczaka i wszystko razem łączymy aby każdy kawałek mięsa był pokryty marynatą. Miskę z zawartością wstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor po kilka minut. Usmażone kotlety zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.