Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już same smakują wyśmienicie. Ja podałam je z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425252
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10757
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425252
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10757
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Marchewkę i kalarepki obrać, a następnie zetrzeć na tarce. Przełożyć wszystkie warzywa do miski. Dodać drobno pokrojoną pietruszkę. Wbić jajka. Dodać przyprawy i mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Z tak powstałej masy odrywać kawałki i formować kotleciki. Układać je na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30 minut. W połowie pieczenia przy pomocy łopatki odwrócić na druga stronę.