Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już same smakują wyśmienicie. Ja podałam je z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Polecam.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2929
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1091
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1151
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2872
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2929
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1091
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1151
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2872
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Marchewkę i kalarepki obrać, a następnie zetrzeć na tarce. Przełożyć wszystkie warzywa do miski. Dodać drobno pokrojoną pietruszkę. Wbić jajka. Dodać przyprawy i mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Z tak powstałej masy odrywać kawałki i formować kotleciki. Układać je na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30 minut. W połowie pieczenia przy pomocy łopatki odwrócić na druga stronę.