Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już same smakują wyśmienicie. Ja podałam je z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Polecam.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1593
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2194
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1593
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2194
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Marchewkę i kalarepki obrać, a następnie zetrzeć na tarce. Przełożyć wszystkie warzywa do miski. Dodać drobno pokrojoną pietruszkę. Wbić jajka. Dodać przyprawy i mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Z tak powstałej masy odrywać kawałki i formować kotleciki. Układać je na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30 minut. W połowie pieczenia przy pomocy łopatki odwrócić na druga stronę.