Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Babcie je często robi, są przepyszne.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 461
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 461
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Wykonanie: Ziarna pszenicy lub pęczak przepłukać, chwilę namoczyć i następnie ugotować. Grzyby również namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Grzyby wymieszać dokładnie z ziarnami, wbić jajka, przyprawić do smaku, dodać mięso, posiekany czosnek , zagęścić bułką tartą i dobrze wyrobić masę. Na dłoni formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.