Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Babcie je często robi, są przepyszne.
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 413
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 208
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 413
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 208
Składniki
Wykonanie: Ziarna pszenicy lub pęczak przepłukać, chwilę namoczyć i następnie ugotować. Grzyby również namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Grzyby wymieszać dokładnie z ziarnami, wbić jajka, przyprawić do smaku, dodać mięso, posiekany czosnek , zagęścić bułką tartą i dobrze wyrobić masę. Na dłoni formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.