Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Babcie je często robi, są przepyszne.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8477
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2969
Polecam.
Odsłon: 1724
Polecam.
Odsłon: 498
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8477
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2969
Polecam.
Odsłon: 1724
Polecam.
Odsłon: 498
Składniki
Wykonanie: Ziarna pszenicy lub pęczak przepłukać, chwilę namoczyć i następnie ugotować. Grzyby również namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Grzyby wymieszać dokładnie z ziarnami, wbić jajka, przyprawić do smaku, dodać mięso, posiekany czosnek , zagęścić bułką tartą i dobrze wyrobić masę. Na dłoni formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.