Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z winem smakują wybornie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3850
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2396
Składniki
Wykonanie: Mięso zmielić, polać winem, dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę drobno posiekać zrumienić na łyżce oliwy i połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawy do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto i podawać z dowolnym sosem.