Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki wołowe na winie

Kotleciki wołowe na winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17772

Dodano:

Odsłon: 2096

Z winem smakują wybornie.

Składniki

  • mięso wołowe 40 dag
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • Czosnek 2 ząbki
  • oliwa 2 łyżki
  • Cebula biała 1 szt
  • Jajo kurze 1 szt
  • bułka tarta 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia
  • mąka do panierki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki wołowe na winie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso zmielić, polać winem, dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę drobno posiekać zrumienić na łyżce oliwy i połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawy do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto i podawać z dowolnym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń