Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie w przygotowaniu danie na kolację lub jako dodatek do obiadu.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 275
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7994
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 275
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Składniki
Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy lekko i odstawiamy, żeby puściły wodę, potem odsączamy. Cebulę i pomidory kroimy w dość drobną kostkę. Parmezan ścieramy na tarce, też na dużych oczkach. Bazylię siekamy. Do cukinii dodajemy pomidory, cebulę, parmezan i bazylię oraz jajka. Doprawiamy pieprzem i musztardą (ja dałam sarepską). Całość mieszamy i wsypujemy bułkę tartą, regulując konsystencję tak, aby z masy można było formułować nieduże kotleciki. Smażymy kotleciki na oleju, na średnim ogniu. Smacznego :)