Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie w przygotowaniu danie na kolację lub jako dodatek do obiadu.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 418
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 972
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 87
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 418
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 972
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 87
Składniki
Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy lekko i odstawiamy, żeby puściły wodę, potem odsączamy. Cebulę i pomidory kroimy w dość drobną kostkę. Parmezan ścieramy na tarce, też na dużych oczkach. Bazylię siekamy. Do cukinii dodajemy pomidory, cebulę, parmezan i bazylię oraz jajka. Doprawiamy pieprzem i musztardą (ja dałam sarepską). Całość mieszamy i wsypujemy bułkę tartą, regulując konsystencję tak, aby z masy można było formułować nieduże kotleciki. Smażymy kotleciki na oleju, na średnim ogniu. Smacznego :)