Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie w przygotowaniu danie na kolację lub jako dodatek do obiadu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 411
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1296
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 411
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1296
Składniki
Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy lekko i odstawiamy, żeby puściły wodę, potem odsączamy. Cebulę i pomidory kroimy w dość drobną kostkę. Parmezan ścieramy na tarce, też na dużych oczkach. Bazylię siekamy. Do cukinii dodajemy pomidory, cebulę, parmezan i bazylię oraz jajka. Doprawiamy pieprzem i musztardą (ja dałam sarepską). Całość mieszamy i wsypujemy bułkę tartą, regulując konsystencję tak, aby z masy można było formułować nieduże kotleciki. Smażymy kotleciki na oleju, na średnim ogniu. Smacznego :)