Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z cukinii z parmezanem

Kotleciki z cukinii z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 278

Dodano:

Odsłon: 494

Dość szybkie w przygotowaniu danie na kolację lub jako dodatek do obiadu.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki z cukinii z parmezanem

Przygotowanie

  1. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy lekko i odstawiamy, żeby puściły wodę, potem odsączamy. Cebulę i pomidory kroimy w dość drobną kostkę. Parmezan ścieramy na tarce, też na dużych oczkach. Bazylię siekamy. Do cukinii dodajemy pomidory, cebulę, parmezan i bazylię oraz jajka. Doprawiamy pieprzem i musztardą (ja dałam sarepską). Całość mieszamy i wsypujemy bułkę tartą, regulując konsystencję tak, aby z masy można było formułować nieduże kotleciki.
    Smażymy kotleciki na oleju, na średnim ogniu. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 sierpnia 2017 Jakie fajne! <3 Koniecznie powielę w tygodniu. Dzięki za inspirację ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń