Kolejne z proteinowych dań.
Kotleciki z indyka z twarogową niespodzianką
Składniki
- mielone mięso z indyka, 0,5 kg
- cebula (pokrojona w kostkę), 1/2 szt.
- czosnek (posiekany), 1 ząbek
- otręby owsiane, 2 łyżki
- twaróg chudy (pokrojony w małe kostki jak feta), 1/3 opakowania
- białko (może być całe jajko), 1
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku
Składniki
- mielone mięso z indyka, 0,5 kg
- cebula (pokrojona w kostkę), 1/2 szt.
- czosnek (posiekany), 1 ząbek
- otręby owsiane, 2 łyżki
- twaróg chudy (pokrojony w małe kostki jak feta), 1/3 opakowania
- białko (może być całe jajko), 1
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku

Etapy przygotowania
Mięso mieszamy z białkiem, przyprawami, cebulą, czosnkiem i otrębami. Musimy uzyskać jednolitą masę. Twaróg kroimy w drobną kosteczkę.
Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię bez tłuszczu. Na dłoni formujemy mięsny placek i w środek wkładamy kosteczkę twarogu. Zwijamy w kotlecik i smażymy pod przykryciem. Czynność powtarzamy, aż skończą nam się składniki.
Całość możemy podawać z mizerią z ogórka i jogurtu greckiego light (jeśli jesteśmy po I fazie).
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 188
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 188



Składniki
- mielone mięso z indyka, 0,5 kg
- cebula (pokrojona w kostkę), 1/2 szt.
- czosnek (posiekany), 1 ząbek
- otręby owsiane, 2 łyżki
- twaróg chudy (pokrojony w małe kostki jak feta), 1/3 opakowania
- białko (może być całe jajko), 1
- sól, do smaku
- pieprz, do smaku
Mięso mieszamy z białkiem, przyprawami, cebulą, czosnkiem i otrębami. Musimy uzyskać jednolitą masę. Twaróg kroimy w drobną kosteczkę.
Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię bez tłuszczu. Na dłoni formujemy mięsny placek i w środek wkładamy kosteczkę twarogu. Zwijamy w kotlecik i smażymy pod przykryciem. Czynność powtarzamy, aż skończą nam się składniki.
Całość możemy podawać z mizerią z ogórka i jogurtu greckiego light (jeśli jesteśmy po I fazie).
Ciekawy pomysł na mielone. Nie jestem na diecie ale chętie wypróbuję :)
Wlasnie to danie zaserwuje sobie jutro na obiad. Jutro zaczynam 2 faze wiec bedzie idealne.Dzieki za fakjny przepis.
Idealne na dietę białkową : )
fajne te kotleciki napewno zrobię