Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z jajecznicy

Kotleciki z jajecznicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2537 Ocena: 18823

Dodano:

Odsłon: 407

Szybki obiad dla zapracowanych.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki z jajecznicy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jedno jajko rozbełtać z mlekiem, przyprawami, zalać pokrojone bułeczki. W między czasie usmażyć jajecznicę z 4 jajek na maśle i połączyć z odciśniętymi bułeczkami. Dodać posiekany szczypiorek, przyprawić w razie potrzeby i wyrobić dokładnie ręką masę. Formować na dłoni kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. Super smakują z sosem majonezowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń