Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z jajek i ryżu

Kotleciki z jajek i ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 6580

Dodano:

Odsłon: 4015

Wegetariańskie kotleciki, które posmakują także mięsożercom :)

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 surowe jajo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 sztuk suszonych pomidorów w oleju + 1 łyżka oleju
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia kotlecików
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Jaja przeciskamy przez praskę niezbyt drobną. Dodajemy do ciepłego ugotowanego ryżu. Szczypiorek i pomidorki drobno siekamy, dodajemy olej z pomidorów, bułkę tartą, surowe jajo Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Smażymy z obu stron na złoty kolor.


    Z podanych przeze mnie składników wyjdzie około 20 kotlecików.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń