Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne kotleciki, ciut pracochłonne ale efekt końcowy wart tego, bardzo sycące i niedrogie. Podajemy z ulubioną surówką.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Kapustę kroimy, obojętnie jak, wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy aż będzie miękka. Pieczarki obieramy kroimy w plasterki i podsmażamy, studzimy. Gdy kapusta jest miękka odcedzamy i studzimy. Zimną kapustę mielimy na maszynce do mielenia mięsa, następnie dokładnie odciskamy z nadmiaru wody( ja to robię w czystej, bawełnianej ściereczce). Ostudzone pieczarki również mielimy. W misce mieszamy kapustę z pieczarkami dodajemy jajko, mąkę (musimy sami ocenić ile musimy dodać, jeśli farsz jest gęsty to mniej) solimy i pieprzymy do smaku, jeśli ktoś lubi vegetę to może nią doprawić zamiast solą. Dokładnie mieszamy.
Wilgotnymi rękami formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubioną surówką, i ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi. SMACZNEGO