Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne!!!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44615
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181999
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44615
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181999
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Składniki
Zazwyczaj robimy gołąbki z kapustą białą. Ja chciałabym dzisiaj polecić przepis na gołąbki bez kapusty, a z dodatkiem tartej marchewki. Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Marchewkę trzemy na wiórki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Po kilku minutach do cebuli dodajemy marchew i dusimy do miękkości (można lekko podlać wodą).
Mięso wrzucamy do dużej miski, dodajemy zimny ryż i przestudzoną cebulę z marchewką. Dodajemy jajko i przyprawy (wg uznania). Dokładnie mieszamy.
Następnie formujemy podłużne, okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce i smażymy na zloty kolor.
W garnku rozpuszczamy kostkę rosołowa (w litrze wody), układamy w nim usmażone kotleciki i dusimy ok 30 min. Wyciągamy z bulionu i gotowe. Można podawać z sosem pomidorowym - jak tradycyjne gołąbki.