Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne!!!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1550
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1550
Składniki
Zazwyczaj robimy gołąbki z kapustą białą. Ja chciałabym dzisiaj polecić przepis na gołąbki bez kapusty, a z dodatkiem tartej marchewki. Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Marchewkę trzemy na wiórki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Po kilku minutach do cebuli dodajemy marchew i dusimy do miękkości (można lekko podlać wodą).
Mięso wrzucamy do dużej miski, dodajemy zimny ryż i przestudzoną cebulę z marchewką. Dodajemy jajko i przyprawy (wg uznania). Dokładnie mieszamy.
Następnie formujemy podłużne, okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce i smażymy na zloty kolor.
W garnku rozpuszczamy kostkę rosołowa (w litrze wody), układamy w nim usmażone kotleciki i dusimy ok 30 min. Wyciągamy z bulionu i gotowe. Można podawać z sosem pomidorowym - jak tradycyjne gołąbki.