Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe i smaczne!!!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 123
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2206
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4078
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 58
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1438
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 123
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2206
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4078
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 58
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1438
Składniki
Zazwyczaj robimy gołąbki z kapustą białą. Ja chciałabym dzisiaj polecić przepis na gołąbki bez kapusty, a z dodatkiem tartej marchewki. Ryż gotujemy na sypko i studzimy. Marchewkę trzemy na wiórki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Po kilku minutach do cebuli dodajemy marchew i dusimy do miękkości (można lekko podlać wodą).
Mięso wrzucamy do dużej miski, dodajemy zimny ryż i przestudzoną cebulę z marchewką. Dodajemy jajko i przyprawy (wg uznania). Dokładnie mieszamy.
Następnie formujemy podłużne, okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce i smażymy na zloty kolor.
W garnku rozpuszczamy kostkę rosołowa (w litrze wody), układamy w nim usmażone kotleciki i dusimy ok 30 min. Wyciągamy z bulionu i gotowe. Można podawać z sosem pomidorowym - jak tradycyjne gołąbki.