Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z mielonego drobiu przygotowuję dla moich wnuków. Kotleciki panierowane i smażone na rozgrzanym oleju wychodzą chrupiące, kruche o delikatnym smaku , po prostu pyszne.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13875
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10216
Szybka i smaczna
Odsłon: 13875
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10216
Składniki
Filet z kurczaka oczyścić , umyć, osuszyć . Następnie zemleć w maszynce do mięsa. Do zmielonego filetu dodać, śmietanę, świeże miękkie masło oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać i na koniec połączyć z 2 - 3 łyżkami bułki tartej. Gotową masę nabierać dużą łyżką, obtaczać ( panierować) w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać do obiadu lub jako smaczną samodzielną przekąskę. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Mielenie drobiu.
Kotleciki z mielonego drobiu gotowe do podania.