Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i soczyste kotleciki z kurczaka w chrupiącej panierce.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181962
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 184
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181962
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 184
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, odkroić błonki i mniejsze polędwiczki. Każdego fileta przekroić wzdłuż poziomo na pół, aby otrzymać 4 płaskie kotlety. Można delikatnie rozbić tłuczkiem W miseczce roztrzepać jajka z mieloną papryką, czosnkiem, solą, chili, pieprzem, sokiem z cytryny i maggi. Do mieszanki jajecznej włożyć przygotowane kotlety i polędwiczki z kurczaka, wymieszać i odstawić na chwilę do zamarynowania.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety z kurczaka wyjmować z mieszanki jajecznej i panierować w bułce tartej lub Panko - od razu kłaść na średnio rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety z kurczaka układamy na papierowym ręczniku, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Mam nadzieję, że przepis na kotlety z piersi kurczaka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania!