Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na syty, smaczny a z drugiej strony bardzo lekki obiadek? polecam Wam właśnie te kotleciki, pasują idealnie do rysopisu:) Zapraszam po przepis.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Piersi z kurczaka myję, osuszam, wycinam zbędne chrząstki i żyłki. Mięso kroję w bardzo drobną kosteczkę, przekładam do miski. Do mięsa ścieram na tarce z dużymi oczkami ser żółty i surowe pieczarki, wbijam dwa jajka, dodaję obie mąki, posiekany koperek, czosnek i resztę przypraw. Mieszam aż wszystkie składniki się połączą. Odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozgrzewam patelnię z niewielką ilością oleju. Na patelnię nakładam łyżką masę formując delikatnie przyklepane kotleciki. Smażę z obu stron do zrumienienia. Jakieś 10 minut na średnim ogniu. Smacznego :)