Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kotlety w każdej postaci, zarówno te mięsne jak i te warzywne. Są szybkie w przygotowaniu, idealnie sprawdzą się jako obiad do pracy oraz bardzo dobrze się mrożą. Tym razem przedstawiam przepis na kotleciki z ziemniaków z tuńczykiem, z dodatkiem cebulki oraz sosu jogurtowo-cytrynowego. Do ich przygotowania możecie użyć ziemniaków pozostałych z dania poprzedniego lub ugotować świeże. Lekkie, w chrupiącej panierce, podane z sałatką ze świeżych warzyw oraz orzeźwiającym sosem. Zapraszam!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, przyprawy oraz koperek. Odstawiamy, a w tym czasie przygotowujemy kotleciki.
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy odsączonego tuńczyka, groszek, jajka, cebulkę oraz przyprawy. Całość mieszamy aby składniki masy dobrze się połączyły. Formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy na oleju, odsączamy na ręczniku papierowym. Kotleciki podajemy z sosem oraz sałatką ze świeżych warzyw.