Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kotlety w każdej postaci, zarówno te mięsne jak i te warzywne. Są szybkie w przygotowaniu, idealnie sprawdzą się jako obiad do pracy oraz bardzo dobrze się mrożą. Tym razem przedstawiam przepis na kotleciki z ziemniaków z tuńczykiem, z dodatkiem cebulki oraz sosu jogurtowo-cytrynowego. Do ich przygotowania możecie użyć ziemniaków pozostałych z dania poprzedniego lub ugotować świeże. Lekkie, w chrupiącej panierce, podane z sałatką ze świeżych warzyw oraz orzeźwiającym sosem. Zapraszam!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1081
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1081
Składniki
Przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, przyprawy oraz koperek. Odstawiamy, a w tym czasie przygotowujemy kotleciki.
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy odsączonego tuńczyka, groszek, jajka, cebulkę oraz przyprawy. Całość mieszamy aby składniki masy dobrze się połączyły. Formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażymy na oleju, odsączamy na ręczniku papierowym. Kotleciki podajemy z sosem oraz sałatką ze świeżych warzyw.