Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły mi się tradycyjne gołąbki, postanowiłam zmienić farsz, a że lubię dania chińskie, powstał nowy farsz, nowe pyszne danie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115353
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1324
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1219
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115353
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7856
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1324
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1219
Składniki
1. Makaron chiński zalewamy wodą, moczymy około 5 minut, odlewamy wodę, drobno kroimy. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą, moczymy 30 minut, odlewamy wodę, drobno kroimy. Kapustę obgotowujemy, warzywa chińskie przelewamy gorącą wodą, drobno kroimy. 2. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy grzyby Mun, makaron chiński, warzywa chińskie, wsypujemy, sól, paprykę ostrą, wlewamy sos sojowy, wbijamy jajko i wyrabiamy masę mięsną.
3. Na każdym liściu kapusty układamy na środku farsz mięsny, liście zwijamy w roladki. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą. Posypujemy Vegetą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 4. Po upieczeniu odlewamy sos z pieczenia.
5. Wszystkie składniki na sos, oprócz skrobi wlewamy do rondelka, gotujemy 10 minut. Skrobię rozrabiamy w małej ilości wody, zagęszczamy sos, chwilkę gotujemy. Sosem polewamy mięso w kapuście.
6. Gotowe. Smacznego.