Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię te smaki i mięsko podam do świątecznego obiadu. Przygotowanie zajmuje sporo czasu dlatego postanowiłam je zrobić teraz i zamrozić.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 64
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38623
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 147
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 874
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1031
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6088
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 64
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38623
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 147
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 874
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1031
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6088
Składniki
Zaczynamy od przygotowania szpinaku. Na patelni umieszczamy szpinak i chwilę podgrzewamy, następnie dodajemy masło i gotujemy do odparowania soków ze szpinaku. Na koniec dodajemy serek feta , chwile gotujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Mięso mielimy, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy nasze kotlety, pamiętając nawilżać dłonie aby mięso się nie kleiło. Na dłoni robimy placek, na środku dajemy łyżkę szpinaku i lepimy, następnie obtaczamy w bułce. Olej rozgrzewamy. Do rozbełtanych jaj wkładamy nasze mięso a następnie ponownie obtaczamy w bułce, smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego :-)