Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szalenie prosty sposób na smacznego i soczystego devolaja.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przeciąć wzdłuż, posypać solą i pieprzem, włożyć do woreczka foliowego, rozbić tłuczkiem , uważać aby mięso się nie poszarpało. Masło wymieszać z drobno posiekaną natka pietruszki, dodać kilka kropel soku z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na każdym rozbitym kotlecie nałożyć masę pietruszkową, oprószyć kotlety ziarnkami smaku, a następnie zwinąć każdy w roladę i spiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na dużym ogniu przez około 12-15 minut. Panierka musi być złota, a kotlet w środku soczysty. Podawać z dodatkiem surówki z groszku, marchewki i ziemniakami z wody.