Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szalenie prosty sposób na smacznego i soczystego devolaja.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 943
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23094
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15511
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 943
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23094
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15511
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przeciąć wzdłuż, posypać solą i pieprzem, włożyć do woreczka foliowego, rozbić tłuczkiem , uważać aby mięso się nie poszarpało. Masło wymieszać z drobno posiekaną natka pietruszki, dodać kilka kropel soku z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na każdym rozbitym kotlecie nałożyć masę pietruszkową, oprószyć kotlety ziarnkami smaku, a następnie zwinąć każdy w roladę i spiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na dużym ogniu przez około 12-15 minut. Panierka musi być złota, a kotlet w środku soczysty. Podawać z dodatkiem surówki z groszku, marchewki i ziemniakami z wody.