Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szalenie prosty sposób na smacznego i soczystego devolaja.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31992
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 904
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31992
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 904
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przeciąć wzdłuż, posypać solą i pieprzem, włożyć do woreczka foliowego, rozbić tłuczkiem , uważać aby mięso się nie poszarpało. Masło wymieszać z drobno posiekaną natka pietruszki, dodać kilka kropel soku z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na każdym rozbitym kotlecie nałożyć masę pietruszkową, oprószyć kotlety ziarnkami smaku, a następnie zwinąć każdy w roladę i spiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na dużym ogniu przez około 12-15 minut. Panierka musi być złota, a kotlet w środku soczysty. Podawać z dodatkiem surówki z groszku, marchewki i ziemniakami z wody.