Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szalenie prosty sposób na smacznego i soczystego devolaja.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przeciąć wzdłuż, posypać solą i pieprzem, włożyć do woreczka foliowego, rozbić tłuczkiem , uważać aby mięso się nie poszarpało. Masło wymieszać z drobno posiekaną natka pietruszki, dodać kilka kropel soku z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na każdym rozbitym kotlecie nałożyć masę pietruszkową, oprószyć kotlety ziarnkami smaku, a następnie zwinąć każdy w roladę i spiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na dużym ogniu przez około 12-15 minut. Panierka musi być złota, a kotlet w środku soczysty. Podawać z dodatkiem surówki z groszku, marchewki i ziemniakami z wody.