Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szalenie prosty sposób na smacznego i soczystego devolaja.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4191
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 131
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4191
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, przeciąć wzdłuż, posypać solą i pieprzem, włożyć do woreczka foliowego, rozbić tłuczkiem , uważać aby mięso się nie poszarpało. Masło wymieszać z drobno posiekaną natka pietruszki, dodać kilka kropel soku z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na każdym rozbitym kotlecie nałożyć masę pietruszkową, oprószyć kotlety ziarnkami smaku, a następnie zwinąć każdy w roladę i spiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na dużym ogniu przez około 12-15 minut. Panierka musi być złota, a kotlet w środku soczysty. Podawać z dodatkiem surówki z groszku, marchewki i ziemniakami z wody.