Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczny kotlet devolay w chrupiącej panierce z wypływającym masłem
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 949
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 250
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 949
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 250
Składniki
Z masła uformować 2 wałeczki/ słupki, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. W międzyczasie rozbić filety z kurczaka tłuczkiem na kotlety. Oprószyć je z każdej strony solą i pieprzem. Na talerzyk przełożyć posiekaną pietruszkę, starty czosnek, wsypać trochę soli i pieprzu i wymieszać. Przygotować 3 miski. Do jednej wsypać mąkę, do drugiej bułkę tartą i do trzeciej wbić jajko i doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Masło wyjąć z zamrażarki, każdy kawałek obtoczyć w przygotowanej pietruszce z czosnkiem i ułożyć na każdym filecie. Zwinąć roladki (zawijając boki). Panierować w kolejności : mąka, jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta.
Smażyć na głębokim oleju ok 8 min, obracając co jakiś czas. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!