Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co zrobić na obiad? Proponuję pieczone ziemniaki i delikatne drobiowe kotlety. Smakują wyśmienicie.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Kurczak Filety kroimy w dość dużą kostkę wielkości do 1cm i umieszczamy w misce. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Masa nie może za rzadka ani za gęsta. Następnie rozgrzewamy na patelni oliwę i nakładamy łyżką formując kotlety. Smażymy około 5 z dwóch stron.
Ziemniaki Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w tak zwane ósemki i umieszczamy w misce. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Wykładamy blachę papierem do pieczenia i umieszczamy na nim ziemniaki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i umieszczamy blachę z ziemniakami na około 25 minut. Proponuję podawać z sałatką z buraków lub kiszonej kapusty.