Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny wspaniałe mięsko na szczególna okoliczność.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8637
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8637
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Między czasie przygotować sobie panierkę mieszając bułkę tartą z kurkumą. Jajka rozbełtać dokładnie z mlekiem i odstawić. Na każdy kawałek kurczaka położyć plasterek szynki sera, i kosteczkę masła. Złożyć na połowę, obtoczyć w mące, maczać w rozmąconym jajku i panierować w przygotowanej bułce tartej. Początkowo podsmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie zmniejszyć temperaturę i smażyć z każdej strony przez około 4 minuty do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką z pora lub marchewki. SMACZNEGO.