Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny wspaniałe mięsko na szczególna okoliczność.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 977
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 977
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Między czasie przygotować sobie panierkę mieszając bułkę tartą z kurkumą. Jajka rozbełtać dokładnie z mlekiem i odstawić. Na każdy kawałek kurczaka położyć plasterek szynki sera, i kosteczkę masła. Złożyć na połowę, obtoczyć w mące, maczać w rozmąconym jajku i panierować w przygotowanej bułce tartej. Początkowo podsmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie zmniejszyć temperaturę i smażyć z każdej strony przez około 4 minuty do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką z pora lub marchewki. SMACZNEGO.