Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny wspaniałe mięsko na szczególna okoliczność.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14368
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19480
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1788
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14368
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19480
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Między czasie przygotować sobie panierkę mieszając bułkę tartą z kurkumą. Jajka rozbełtać dokładnie z mlekiem i odstawić. Na każdy kawałek kurczaka położyć plasterek szynki sera, i kosteczkę masła. Złożyć na połowę, obtoczyć w mące, maczać w rozmąconym jajku i panierować w przygotowanej bułce tartej. Początkowo podsmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie zmniejszyć temperaturę i smażyć z każdej strony przez około 4 minuty do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką z pora lub marchewki. SMACZNEGO.