Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny wspaniałe mięsko na szczególna okoliczność.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21598
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21598
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na dwie godziny. Między czasie przygotować sobie panierkę mieszając bułkę tartą z kurkumą. Jajka rozbełtać dokładnie z mlekiem i odstawić. Na każdy kawałek kurczaka położyć plasterek szynki sera, i kosteczkę masła. Złożyć na połowę, obtoczyć w mące, maczać w rozmąconym jajku i panierować w przygotowanej bułce tartej. Początkowo podsmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie zmniejszyć temperaturę i smażyć z każdej strony przez około 4 minuty do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką z pora lub marchewki. SMACZNEGO.