Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty. To oliwa, sos sojowy, curry i ocet balsamiczny w odpowiednich proporcjach. Mięso przygotujesz w prosty sposób, po marynacie je opanierujesz, a następnie usmażysz jak tradycyjne kotlety.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4152
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 635
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17343
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3228
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 192
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4152
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 635
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17343
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3228
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 192
Składniki
Przygotuj marynatę z oliwy, sosu sojowego, curry i octu balsamicznego.
Udka umyj, osusz, odetnij kawałek kości z chrząstką i zdejmij skórę. Delikatnie oddziel mięso od kości i podziel je na pół. Każdą część rozbij tłuczkiem. Posól i popieprz.
Na półmisek wysyp bułkę tartą.
Kawałki kurczaka maczaj w marynacie, a potem w bułce tartej. Smaż na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut.
Po ściągnięciu z ognia każdy kotlet Herkulesa odsącz na ręczniku papierowym.