Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś z kuchni staropolskiej. Być może do dzisiaj w taki sposób przyrządzamy mięso a nie mamy pojęcia, że robili tak nasi przodkowie i to już w 1812 roku. Zrobiłam tylko jeden na próbę. Szkoda, że nie da się tutaj przedstawić zapachu:) Czas, który podałam uwzględnia też czas marynowania mięsa
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3195
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3195
Składniki
Przygotuj zalewę octową. Ocet zalej wodą. Dodaj liść laurowy oraz pieprz w ziarnach. Zagotuj. Wystudź. Następnie dodaj tymianek, bazylię, goździki, pietruszkę. Cebulę pokrój. Czosnek pokój lub rozetrzyj. Schab lekko rozbij jak na kotlety. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Lekko natrzyj czosnkiem. Goździki powbijaj w mięso. Trochę zmielonych dodaj do zalewy. Schab przełóż do naczynia. Zalej przygotowaną, schłodzoną zalewą. Dodaj cebulę i czosnek. Odstaw na 2 godziny by mięso dobrze przesiąkło ziołami. Po tym czasie wyjmij goździki z mięsa. Mięso lekko opłucz z ziół, które były w zalewie. Schab oprósz z obu stron mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.