Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś z kuchni staropolskiej. Być może do dzisiaj w taki sposób przyrządzamy mięso a nie mamy pojęcia, że robili tak nasi przodkowie i to już w 1812 roku. Zrobiłam tylko jeden na próbę. Szkoda, że nie da się tutaj przedstawić zapachu:) Czas, który podałam uwzględnia też czas marynowania mięsa
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5732
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5732
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Przygotuj zalewę octową. Ocet zalej wodą. Dodaj liść laurowy oraz pieprz w ziarnach. Zagotuj. Wystudź. Następnie dodaj tymianek, bazylię, goździki, pietruszkę. Cebulę pokrój. Czosnek pokój lub rozetrzyj. Schab lekko rozbij jak na kotlety. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Lekko natrzyj czosnkiem. Goździki powbijaj w mięso. Trochę zmielonych dodaj do zalewy. Schab przełóż do naczynia. Zalej przygotowaną, schłodzoną zalewą. Dodaj cebulę i czosnek. Odstaw na 2 godziny by mięso dobrze przesiąkło ziołami. Po tym czasie wyjmij goździki z mięsa. Mięso lekko opłucz z ziół, które były w zalewie. Schab oprósz z obu stron mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.