Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś z kuchni staropolskiej. Być może do dzisiaj w taki sposób przyrządzamy mięso a nie mamy pojęcia, że robili tak nasi przodkowie i to już w 1812 roku. Zrobiłam tylko jeden na próbę. Szkoda, że nie da się tutaj przedstawić zapachu:) Czas, który podałam uwzględnia też czas marynowania mięsa
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32666
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32666
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Przygotuj zalewę octową. Ocet zalej wodą. Dodaj liść laurowy oraz pieprz w ziarnach. Zagotuj. Wystudź. Następnie dodaj tymianek, bazylię, goździki, pietruszkę. Cebulę pokrój. Czosnek pokój lub rozetrzyj. Schab lekko rozbij jak na kotlety. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Lekko natrzyj czosnkiem. Goździki powbijaj w mięso. Trochę zmielonych dodaj do zalewy. Schab przełóż do naczynia. Zalej przygotowaną, schłodzoną zalewą. Dodaj cebulę i czosnek. Odstaw na 2 godziny by mięso dobrze przesiąkło ziołami. Po tym czasie wyjmij goździki z mięsa. Mięso lekko opłucz z ziół, które były w zalewie. Schab oprósz z obu stron mąką. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.