Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na perfekcyjny kotlet mielony. Wychodzi delikatny i soczysty w środku oraz nie rozpada się podczas smażenia. Ten prosty przepis warto mieć zawsze pod ręką. Bez udziwnień, tradycyjny i smaczny. Źródło: EastNews
Tydzień włoski w Lidlu, to i włoskie przepisy Kuchni Lidla. Ponieważ to równi...
Odsłon: 7743
Przepis Karola Okrasy na elastyczne, miękkie i bardzo delikatne ciasto na pie...
Odsłon: 11816
Jak dobrze wiemy, Karol Okrasa jest znany z łamania przepisów. Tym razem jego...
Odsłon: 8232
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 254
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 268
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 254
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 268
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie przerzucamy ją na patelnię i podsmażamy na małym ogniu na złoty kolor. Cebula powinna być dobrze zrumieniona. Podsmażoną cebulę przerzucamy na gęste sito i pozostawiamy, żeby dobrze obciekła z tłuszczu.
Kaszę jęczmienną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ten dodatek sprawi, że kotlety będą niezwykle soczyste w środku i nie popękają podczas smażenia. W przepisie zaproponowaliśmy 60 g kaszy, ale można jej dodać nieco mniej lub więcej - według własnych upodobań.
Mięso mielone przerzucamy do miski. Doprawiamy je solą i pieprzem, dodajemy do niego cebulkę i ugotowaną, przestudzoną kaszę. Wbijamy jedno całe jajko. Masę na kotlety mielone wyrabiamy dłońmi.
Dłonie zwilżamy wodą i z mięsnej masy formujemy kotleciki.
Kotlety mielone obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niezbyt dobrze rozgrzanym smalcu, żeby bułka się nie przypaliła, a kotlety mogły spokojnie dość w środku.
Karol Okrasa do tak przygotowanych kotletów zaproponował puree z selera, ale równie dobrze możemy zaserwować je ze swoimi, ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 26
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1169