Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, warto je zrobić
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8620
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 595
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą, bazylię, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę mięsną. Formować na dłoni zgrabne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. SMACZNEGO.