Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i inna wersja tradycyjnego kotleta mielonego .
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach , drobno pokrojoną kapustę kiszoną ( kapustę płuczemy jeżeli mamy ja zbyt kwaśna ) . Następnie dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy mięso .
Z wyrobionego mięsa robimy kotlety ( moje miały około 70 g każdy ) , panierujemy w bułce tartej .
Gotowe i o panierowane kotlety smażymy na roztopionej , rozgrzanej margarynie ( polecam Palma z Murzynkiem ) na złoty kolor z każdej strony .