Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie rybne.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 55
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 152
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 161
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 55
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 152
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 161
Składniki
Przepis na surówkę: Surówka z selerem naciowym, sałatą, szczypiorem i rzodkiewką składniki: Seler naciowy 3 łodygi rzodkiewki 6 szt. pęczek szczypioru mała sałata lodowa średni ogórek 4 łyżki oliwy z pestek winogron 2 łyżki octu balsamicznego pieprz ziołowy sól czosnek granulowany bazylia suszona Do szklanki wsypujemy 1 łyżeczkę bazylii suszonej, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, 2 łyżki octu balsamicznego i pół łyżeczki soli morskiej. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 20 minut. W między czasie myjemy wszystkie składniki do surówki, kawałki selera naciowego, rzodkiewki, ogórek, sałatę lodową i szczypior. Umyte składniki kroimy drobno, dodajemy oliwę wymieszaną z przyprawami i dobrze mieszamy wszystkie składniki.
Odstawiamy surówkę na około godziny po to żeby wszystkie składniki połączyły się smakiem.
przepis na farsz na klopsy i kotlety rybne: składniki: leszcz 60 dag 1 szt. koper (pęczek) natka pietruszki bułka tarta (pół szklanki) jajko cebula marchew por sól pieprz ziołowy Filety wraz z koprem, obranym mięsem z gotowanych grzbietów, pietruszką i ugotowaną marchwią z porem mielimy przez standardowe sitko 4 mm. Zmielonego fileta doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy jajko i bułkę tartą, w razie potrzeby możemy dodać 1 łyżkę stołową mąki pszennej. Dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby wszystko przeszło przyprawami i koprem. Po upływie godziny wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy starty na wiórki ser żółty Radamer (70 gram). Jeszcze raz próbujemy smak farszu,w razie potrzeby doprawiamy. Jeszcze raz wszystko dobrze wyrabiamy i mamy już gotowy farsz rybny na kotlety lub klopsy rybne.
Z przygotowanego farszu formujemy kotlety.
Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Usmażone kotlety mielone z leszcza podajemy z ugotowanymi ziemniakami z surówką. Smacznego!!!