Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na niedzielnego, chrupiącego i smacznego mielonego.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, całość doprawić do smaku, czosnkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Jajka ugotować i obrać. Formować na dłoni zgrabne kotlety, włożyć do każdego kotleta jedno jajko przepiórcze, dobrze skleić. Panierować w bułce tartej i smażyć na dosyć głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. SMACZNEGO.