Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na niedzielnego, chrupiącego i smacznego mielonego.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1269
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1269
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć, dobrze odcisnąć, dodać do mięsa, wbić jajko, całość doprawić do smaku, czosnkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Jajka ugotować i obrać. Formować na dłoni zgrabne kotlety, włożyć do każdego kotleta jedno jajko przepiórcze, dobrze skleić. Panierować w bułce tartej i smażyć na dosyć głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. SMACZNEGO.