Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z pieczarkami podane z ziemniakami i surówką z pomidorków, szczypioru i śmietany.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 32
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8617
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 880
Składniki
Opłukane, osuszone mięso mielimy z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i majerankiem do smaku, dodajemy bułkę tartą i jajka, dokładnie wyrabiamy. Pieczarki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut od momentu zagotowania się wody. Ugotowane pieczarki studzimy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety wkładając do każdego po 2 pieczarki.
Uformowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z pomidorków, szczypioru i śmietany.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pomidorów. Smacznego!!!