Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z pieczarkami podane z ziemniakami i surówką z pomidorków, szczypioru i śmietany.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13090
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 46
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 44
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13090
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 46
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 44
Składniki
Opłukane, osuszone mięso mielimy z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym i majerankiem do smaku, dodajemy bułkę tartą i jajka, dokładnie wyrabiamy. Pieczarki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut od momentu zagotowania się wody. Ugotowane pieczarki studzimy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety wkładając do każdego po 2 pieczarki.
Uformowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z pomidorków, szczypioru i śmietany.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pomidorów. Smacznego!!!