Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i soczysty kotlet mielony upieczony w piekarniku, smaczny i zdrowszy niż smażony tradycyjnie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2662
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2662
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2949
Składniki
Zmielone mięso włóż do miski, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj do smaku sól, pieprz i przyprawy, wbij jajko i wymieszaj, gdyby masa była rzadka dodaj bułkę tartą.
Z masy mięsnej uformuj dowolnej wielkości kotlety, obtocz w bułce tartej i ułóż w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Podaj z ugotowanymi ziemniakami i burakami.