Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku zielonego i marchwi.
maszynka do mielenia mięsa, miska, patelnia, garnczek,
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34358
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 63
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4777
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1395
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34358
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 63
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4777
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1395
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Smacznego !!!