Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i sosem z groszku zielonego i marchwi.
maszynka do mielenia mięsa, miska, patelnia, garnczek,
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 13
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 427
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 230
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 367
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 13
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 427
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 230
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 367
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Smacznego !!!