Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 738
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 354
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 158
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 738
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 354
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 158
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Smacznego !!!