Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie z kotletów mielonych podanych z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 93
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 123
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 93
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. Smacznego !!!