Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z ziemniakami i sałatką warzywną ze słoika, danie lubiane przez wielu smakoszy :)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 794
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3072
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 794
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3072
Składniki
Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce. Bułkę tartą wsypujemy do miski z mielonym mięsem. Dodajemy 2 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbujemy farsz.
Na rozgrzanej patelni, na oleju lub smalcu smażymy uformowane kotlety na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy posolone ziemniaki, gdy się ugotują odlewamy z wody, odparowujemy.
Ugotowane ziemniaki wykładamy na talerz posypujemy koperkiem, podajemy wraz z kotletami mielonymi i surówką. Smacznego!!!