Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony podany z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórków i papryk.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7498
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2454
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7498
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2454
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości. Z farszu formujemy kotlety i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni. Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia.
W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórków i papryk. Smacznego!!!