Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórków i papryk oraz z marynowaną papryką.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1832
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1150
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 158
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1832
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1150
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 158
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości.
Z farszu formujemy kotlety i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni.
Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia. W międzyczasie obieramy ziemniaki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką z kapusty, ogórków i papryk oraz z marynowaną papryką. Smacznego!!!