Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty, ogórków i papryk oraz z marynowaną papryką.
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 219
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 842
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 337
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 219
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 842
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 337
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości.
Z farszu formujemy kotlety i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni.
Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia. W międzyczasie obieramy ziemniaki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami, sałatką z kapusty, ogórków i papryk oraz z marynowaną papryką. Smacznego!!!