Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3861
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 524
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3861
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 524
Składniki
Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do sałatki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić obficie oliwa, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 15 minut aby troszkę skruszała.
Wykonanie panierki:
Jajka wbić do miseczki, dodać połowę startego parmezanu, paprykę i bardzo dokładnie wymieszać. Pozostały parmezan dodać do bułki tartej i również wymieszać.
Wykonanie kotletów:
Mięso dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać z obu stron solą i pieprzem do smaku i dosyć cienko rozbić. Gotowe kotlety obtaczać w mące, potem w jaju i panierować w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Ja podałem kotlety z surówką i ziemniakami. SMACZNEGO.
Wykonanie sałatki: