Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy z ziemniakami ( dodatek który zmieni wszystko w niedzielnym obiedzie)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1837
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253911
Polecam.
Odsłon: 1498
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1837
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253911
Polecam.
Odsłon: 1498
Składniki
Przygotowanie obiadu zaczynamy od umieszczenia garnka wypełnionego pokrojonymi w kostkę i obranymi ziemniakami na kuchence (odpalacie, solicie i gotujecie). Kiedy ziemniaki będą się gotować zacznijcie kroić cebulę w kostkę, pieczarki w plasterki i przesiekajcie natkę pietruszki. Gdy ziemniaki będą już prawie gotowe, podsmażacie (dodając odrobinę oliwy) uprzednio przygotowane składniki na patelni oprószając je świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i lubczykiem. Ugotowane ziemniaki kłócicie lub ubijacie technika dowolna. Po tym procesie wymieszajcie je z przesmażoną zawartością patelni. Następnie przekładacie powstałą masę do naczynia żaroodporno (wyrównując górę). Wystarczy teraz ukryć ziemniaki pod pierzynką startego sera i włożyć do piekarnika na 25 min nastawianego na 190 stopni. W tak zwanym międzyczasie przygotujemy mięso. Rozklepcie tłuczkiem porządnie kotlety schabowe następnie posólcie z każdej strony i dokładnie natrzyjcie przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przygotujcie rozkłócone jajko wymieszane wraz z świeżo mielonym pieprzem oraz bułkę tartą. Przy panierowaniu kotletów korzystamy z prostej zasady BJB czyli bułka, jajko, bułka. Kotlety gotowe, zerknijcie do piekarnika, ser już się roztopił? Na zegarze zostało wam pewnie góra 10 minut do końca pieczenia. Możecie ze stoickim spokojem przystąpić od smażenia z obu stron kotletów na rozgrzanym smalcu. Gotowy kotlet ląduje na talerzu. Z piekarnika wyjmujecie naszą „zapiekankę” wykrawając z niej solidny kawałek ( przełóżcie obok kotleta starając się nie naruszyć serowej pierzynki). Pozostało pokroić ogórek kiszony, który będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Smacznego.