Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy z ziemniakami ( dodatek który zmieni wszystko w niedzielnym obiedzie)
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 612
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2989
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 325
Pychota. Polecam.
Odsłon: 572
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 88
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 612
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 2989
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Odsłon: 325
Pychota. Polecam.
Odsłon: 572
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 88
Składniki
Przygotowanie obiadu zaczynamy od umieszczenia garnka wypełnionego pokrojonymi w kostkę i obranymi ziemniakami na kuchence (odpalacie, solicie i gotujecie). Kiedy ziemniaki będą się gotować zacznijcie kroić cebulę w kostkę, pieczarki w plasterki i przesiekajcie natkę pietruszki. Gdy ziemniaki będą już prawie gotowe, podsmażacie (dodając odrobinę oliwy) uprzednio przygotowane składniki na patelni oprószając je świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i lubczykiem. Ugotowane ziemniaki kłócicie lub ubijacie technika dowolna. Po tym procesie wymieszajcie je z przesmażoną zawartością patelni. Następnie przekładacie powstałą masę do naczynia żaroodporno (wyrównując górę). Wystarczy teraz ukryć ziemniaki pod pierzynką startego sera i włożyć do piekarnika na 25 min nastawianego na 190 stopni. W tak zwanym międzyczasie przygotujemy mięso. Rozklepcie tłuczkiem porządnie kotlety schabowe następnie posólcie z każdej strony i dokładnie natrzyjcie przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przygotujcie rozkłócone jajko wymieszane wraz z świeżo mielonym pieprzem oraz bułkę tartą. Przy panierowaniu kotletów korzystamy z prostej zasady BJB czyli bułka, jajko, bułka. Kotlety gotowe, zerknijcie do piekarnika, ser już się roztopił? Na zegarze zostało wam pewnie góra 10 minut do końca pieczenia. Możecie ze stoickim spokojem przystąpić od smażenia z obu stron kotletów na rozgrzanym smalcu. Gotowy kotlet ląduje na talerzu. Z piekarnika wyjmujecie naszą „zapiekankę” wykrawając z niej solidny kawałek ( przełóżcie obok kotleta starając się nie naruszyć serowej pierzynki). Pozostało pokroić ogórek kiszony, który będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Smacznego.