Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kotlet schabowy podany z ziemniakami posypanymi koperkiem, polanymi tłuszczem i z marynowanymi korniszonami.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 617
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 443
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 217
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 617
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 443
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 217
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem i posypanymi koperkiem oraz z korniszonami. Smacznego !!!