Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką warzywną.

Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką warzywną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19368

Dodano:

Odsłon: 6065

Kotlet schabowy podany z ziemniakami polanymi tłuszczem i sałatką warzywną ze słoja.

Składniki

  • schab wieprzowy 2 grubsze plastry
  • Jajo kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • surówka ze słoika (domowej roboty)
  • Ziemniaki 5-6 szt.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie).

  2. Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki.

  3. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

StaryMistrzunio 13 października Dobre, ale nie ta kolejność przygotowania. Najpierw wstawia się do gotowania ziemniaki a pod koniec gotowania ziemniaków smaży się kotlety.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń