Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z selera naciowego, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy. Polecam :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14554
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14554
Składniki
Wykonanie surówki: Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w ćwierć plastry, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior kroimy w kostkę.
Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprz, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.
Wykonanie dania: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Solimy, pieprzymy.
Plastry schabu panierujemy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i tłuczemy je tłuczkiem do ziemniaków.
Wkładamy ziemniaki na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i surówkę.
Smacznego :)