Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z selera naciowego, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy. Polecam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5804
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5802
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5804
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5802
Składniki
Wykonanie surówki: Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w ćwierć plastry, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior kroimy w kostkę.
Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprz, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.
Wykonanie dania: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Solimy, pieprzymy.
Plastry schabu panierujemy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i tłuczemy je tłuczkiem do ziemniaków.
Wkładamy ziemniaki na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i surówkę.
Smacznego :)