Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami, marynowaną papryką i fasolką mamut.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Składniki
Tłuczkiem do mięsa rozbijamy plastry schabu, solimy i nacieramy ziołowym pieprzem. Maczamy w rozbełtanym jajku, obtaczamy w tartej bułce. Tak przygotowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem, fasolką mamut i marynowaną papryką. Smacznego !!!