Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami, marynowaną papryką i fasolką mamut.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 22513
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 22513
Składniki
Tłuczkiem do mięsa rozbijamy plastry schabu, solimy i nacieramy ziołowym pieprzem. Maczamy w rozbełtanym jajku, obtaczamy w tartej bułce. Tak przygotowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem, fasolką mamut i marynowaną papryką. Smacznego !!!